“Jeg har fundet ud af, at jeg kan sgu godt det her.
Jeg kan tage det ansvar, som det kræver“

Ditte kom til NExTWORK med sparsom skolegang og mange år på offentlig forsørgelse. Hun har været i praktik i et supermarked og har fundet ud af, at hun godt kan varetage et arbejde.

Ditte har brugt netværksgrupperne til at udforske sine arbejdsmæssige styrker og interesser. Hun har hørt om en af de andre i gruppens oplevelser med at arbejde i en børnehave.

For nyligt tog hun fat i en UU-vejleder - hun har fundet ud af, at hun godt kan lide at hjælpe andre og overvejer, om hun skal uddanne sig til pædagog. Hun er rykket videre i netværket, og er nu i praktik i en børnehave, og skal starte VUC snart.


Ditte Simonsen
Tidligere ung i NExTWORK

“Det at jeg sidder her, er en større succes end du tror!”

Lars er langsomt begyndt at bryde et mønster med at droppe ud og blive væk. Hans chef har været tålmodig men insisterende på, at han skulle komme tilbage efter at være udeblevet fra arbejdet i en længere periode.

Han har fået plads og tid til at eksperimentere med at være mere stabil og åbne sig op over for sin chef. I perioden hvor Lars udeblev fra arbejdet, var han stadig i kontakt med sin ungevejleder og deltog i netværksgruppen. Han bevarede på den måde en kontakt og en tilknytning, som gjorde det nemmere at komme tilbage på arbejde.

Lars kæmper stadig med at få vendt sin døgnrytme, men er blevet enig med sin chef om at forlænge sin praktik.


Lars Kjær
Tidligere ung i NExTWORK

“Alle støtter alle i netværksgruppen, og når man kommer herop bliver en lille ting til en kæmpe sejr, fordi alle er glade på hinandens vegne“

Cecilie startede med at være i praktik i en lille produktionsenhed på en fabrik, hun var genert og ville gerne være et sted med få og nære kolleger.

Hun kom ind i et lille team med nogle gæve kvinder, som gav hende masser af feedback. Nu har hun fået mod på at udfordre genertheden og prøver kræfter med ekspedient-rollen i en butik på strøget i Roskilde.

Her har hun styrket sine regnefærdigheder og er blevet fortrolig med ekspedientrollen og kundekontakt. Hun overvejer en butiksuddannelse og hendes chef har tilbudt at hjælpe med at finde elevplads.


Cecilie Baurichter
Tidligere ung i NExTWORK